Megtalálsz

minket a

Facebookon is.

 

Mohácsi Halászlé

A mohácsi halászlé megőrizte a legegyszerűbb ősi technológiát, s abban fejlődött tovább, arra irányultak az összes újabb fogások, hogy a lé minél tartalmasabb legyen.

Facebook

Főzd meg most

image
a Mohácsi Halászlé...
Kóstold meg a Mohácsi Halászlét, mindenben másabb mint eddig gondoltad

Ismerd meg

image
Mohács és a Duna
Amióta a település él azóta szerves kapcsolatban áll a folyóval. Kevesen tudják de Mohács pont a Duna közepe, ha hosszában nézzük...

Mivel a Mohácsi halászlé bekerült a Baranya megyei értéktárba, részt vettünk a „Kincses Baranyán” A csodálatos természeti környezetben, Orfűn tartották a hétvégén a Kincses Baranya Fesztivált. A hagyományteremtő céllal megrendezett fesztivál, május 28-29-én volt a Pécsi-tó déli szegletében található Éden szigeten. Itt vett részt a szombati napon a mohácsi halászlé csapata Zsolt Barics barátunkkal kiegészülve, akinek ezennel is szeretnénk köszönetet mondani a sok munkáért és segítségért.
50 liter mohácsi halászlét kóstoltattunk el a szombati napon a mohácsi standot meglátogató vendégek közt akik, csak pozitív szavakkal tudták jellemezni munkánkat. A halászlé kóstoltatás mellett a Busóudvar - Mohács állított ki ezen a napon és a Poklade Zenekar is szórakoztatta a megjelenteket. Reméljük sok embernek örömet szereztünk ezen a napon és úgy a gasztronómiailag, mint hangulatban sikerült közvetítenünk Mohács értékeit. Köszönjük a segítőknek és támogatóinknak: Rosta Timea, Rosta Endre, Judit Benedek, Mikóczi Pincészet, Bagó Béla

Mohácsi Halászlé - Kincses Baranya fesztivál - Orfű 2016

Kincses Baranya fesztivál -a csapatHalászlé tálalásKincses Baranya fesztivál - OrfűMohácsi Halászlé készlet

 

2016 május14-én, szombaton, Kiskőszegen (Batinán) jártunk az V. Halfőző fesztiválon, ahol a sok jó hangulatú halfőző közt a Mohácsi halászlé csapatának is helye volt, köszönjük a szíves vendéglátást a szervezőknek. Mi főztünk egy remek halat, megkezdve az idei fesztivál szezont, főzzetek ti is mert az finom és még egészséges is.Mohácsi halászlé KiskőszegenKiskőszeg - Batina halfőző 2016Mohácsi halászlé - batina 2016

"Idén háromnapos programsorozattal ünneplik a falunapot Kiskőszegen

A kiskőszegiek mindig májusban ünneplik falujuk napját, melynek programjában kultúrműsor, bál és halpaprikásfőző-verseny is szerepel.

Az idei falunap több szempontból is rendhagyónak ígérkezik, hiszen a kiskőszegieknek több okuk is lesz az ünneplésre.

– Egyrészt a falunap ad alkalmat a megújult központ átadására, ezenkívül most kerül sor a településünk 700 éves fennállása tiszteletére rendezett ünnepségre is – mondta Sipos Sándor, a Darázsi járás elöljáró-helyettese.

Az eseményre gazdag programkínálattal készülnek. A rendezvény május 13-án, pénteken kezdődik a faluközpont ünnepélyes átadásával, melyre rangos vendégeket várnak, a teret a tervek szerint Kolinda Grabar-Kitarović köztársasági elnök fogja megnyitni. A megnyitó után a Szent Bálint-templomban folytatódik a program, ahol többek között a Kiskőszegről elszármazott lakosok adnak komolyzenei koncertet.

Szombaton a hagyományos falunapi programokra kerül sor. Kultúrműsort tartanak, és megrendezik a halpaprikásfőző-versenyt, melyre a szomszédos Vajdaságból és Magyarországról is érkeznek vendégek. Az eseményt báli mulatsággal kötik egybe. A halfőző-versennyel kapcsolatban Sipos megemlítette, az eddigiektől eltérő módon ezúttal nem a faluközpontban, hanem a Zöld-szigeten, sátor alatt lesz."

forrás: Új Magyar Képes Újság