Megtalálsz

minket a

Facebookon is.

 

Mohácsi Halászlé

A mohácsi halászlé megőrizte a legegyszerűbb ősi technológiát, s abban fejlődött tovább, arra irányultak az összes újabb fogások, hogy a lé minél tartalmasabb legyen.

Facebook

Főzd meg most

image
a Mohácsi Halászlé...
Kóstold meg a Mohácsi Halászlét, mindenben másabb mint eddig gondoltad

Ismerd meg

image
Mohács és a Duna
Amióta a település él azóta szerves kapcsolatban áll a folyóval. Kevesen tudják de Mohács pont a Duna közepe, ha hosszában nézzük...

2016 május14-én, szombaton, Kiskőszegen (Batinán) jártunk az V. Halfőző fesztiválon, ahol a sok jó hangulatú halfőző közt a Mohácsi halászlé csapatának is helye volt, köszönjük a szíves vendéglátást a szervezőknek. Mi főztünk egy remek halat, megkezdve az idei fesztivál szezont, főzzetek ti is mert az finom és még egészséges is.Mohácsi halászlé KiskőszegenKiskőszeg - Batina halfőző 2016Mohácsi halászlé - batina 2016

"Idén háromnapos programsorozattal ünneplik a falunapot Kiskőszegen

A kiskőszegiek mindig májusban ünneplik falujuk napját, melynek programjában kultúrműsor, bál és halpaprikásfőző-verseny is szerepel.

Az idei falunap több szempontból is rendhagyónak ígérkezik, hiszen a kiskőszegieknek több okuk is lesz az ünneplésre.

– Egyrészt a falunap ad alkalmat a megújult központ átadására, ezenkívül most kerül sor a településünk 700 éves fennállása tiszteletére rendezett ünnepségre is – mondta Sipos Sándor, a Darázsi járás elöljáró-helyettese.

Az eseményre gazdag programkínálattal készülnek. A rendezvény május 13-án, pénteken kezdődik a faluközpont ünnepélyes átadásával, melyre rangos vendégeket várnak, a teret a tervek szerint Kolinda Grabar-Kitarović köztársasági elnök fogja megnyitni. A megnyitó után a Szent Bálint-templomban folytatódik a program, ahol többek között a Kiskőszegről elszármazott lakosok adnak komolyzenei koncertet.

Szombaton a hagyományos falunapi programokra kerül sor. Kultúrműsort tartanak, és megrendezik a halpaprikásfőző-versenyt, melyre a szomszédos Vajdaságból és Magyarországról is érkeznek vendégek. Az eseményt báli mulatsággal kötik egybe. A halfőző-versennyel kapcsolatban Sipos megemlítette, az eddigiektől eltérő módon ezúttal nem a faluközpontban, hanem a Zöld-szigeten, sátor alatt lesz."

forrás: Új Magyar Képes Újság