Megtalálsz

minket a

Facebookon is.

 

Mohácsi Halászlé

A mohácsi halászlé megőrizte a legegyszerűbb ősi technológiát, s abban fejlődött tovább, arra irányultak az összes újabb fogások, hogy a lé minél tartalmasabb legyen.

Facebook

Főzd meg most

image
a Mohácsi Halászlé...
Kóstold meg a Mohácsi Halászlét, mindenben másabb mint eddig gondoltad

Ismerd meg

image
Mohács és a Duna
Amióta a település él azóta szerves kapcsolatban áll a folyóval. Kevesen tudják de Mohács pont a Duna közepe, ha hosszában nézzük...

Több forrás hivatkozik arra, hogy a Dunán úszó hajómalmokon is készítettek paprikás hallevest. Az apatini sváb vízimolnárok kötelesek voltak naponta egy tál meleg ételt adni a molnárlegényeknek, amit jellemzően egy tál halászlével amit tésztával tálaltak, oldottak meg. Logikus döntésnek hangzik annak ismeretében, hogy mik voltak a fellelhető nyersanyagok a hajómalmokon illetve azok környezetében. Hal a Dunában, liszt a malomban és persze a part menti parasztok által termelt hagyma és paprika. Más már nem is igen hiányzik egy jó halászléhez, ami így lassan elnyerte mai arculatát.